Na een afwezigheid van 3 jaar was het zondag 18 september weer tijd voor het koningsvogelschieten. Ondanks het gebed van onze geestelijke beschermheer deken Bouman viel de regen met bakken uit de lucht. We begonnen deze dag met het Fractie / vriendschap schieten. Er waren een aantal oude rotten in het vak maar ook een aantal nieuwe gezichten. Waaronder Dustin van Donzel van Forum voor Democratie . Hij wist de vogel na 69 schoten naar beneden te schieten.
Hierna kwam de schutterij aan op de schietweide en werden de traditionele 3 rondjes om de schietboom heen gelopen. Onze oude koning Spencer Kwakkelaar werd bedankt voor zijn lange periode als koning. En het zilver werd afgedaan.
toen was het de beurt aan Lei van het Juphuis en zijn vrienden die samen gingen strijden op een eigen vogel. Het was een fanatieke groep. Na 43 schoten werd de vogel al naar beneden geschoten door de heer M Wolters.
Nu kwamen de profs van de schutterij aan de beurt. Eerst mochten de vrouwen het proberen. Het weer werd ook met de minuut slechter. 3 vrouwen gingen de strijd met elkaar aan. Na 30 rondes oftewel na 90 schoten gaf Nathalie het genade schot. Misschien is ze wel de laatste winnares ooit van het dames schieten.

Het serieuze werk ging nu beginnen. 4 heren gingen de strijd met elkaar aan. Spencer, Wim, Peter en Marco Hadden niet alleen elkaar als tegenstander maar ook de regen was een storende factor. Soms moeten we een dweil pauze in gelasten. Maar na 79 schoten in de 20ste ronde wist Peter Kwakkelaar zich zelf na 44 jaar eindelijk te bekronen tot koning van onze schutterij. Wij wensen hem samen met zijn vrouw Marian een heel mooi schuttersjaar toe

.