Michel Wijnands is de nieuwe Koning

Michel Wijnands is op zondag 23 september j.l. onze nieuwe schutterskoning geworden. Nadat de strijd op zondag 16 september onbeslist bleef, werd er afgesproken om op zondag 23 september om 16.00 uur de strijd te hervatten.

Echter op zondag dreigde de vele regen van die dag roet in het eten te gooien. Maar rond 16.15 uur klaarde het op en stopte het met regenen dus kon de strijd om de titel koning 2019 hervat worden. Er werd met veel precisie geschoten en al snel werd het dusdanig spannend dat alle aanwezigen met ingehouden adem de strijd volgden. Uiteindelijk trof Michel de vogel met het 65e schot welke de vogel te machtig werd en mag hij zich koning van 2019 noemen. Michel zal samen met Fleur Pluijmen het koningspaar van Stadsschutterij St. Sebastianus Heerlen vormen.

Om hem de eer te bewijzen die hem toekomt werd oo zondag 30 september de Koningsden geplaatst. Niet in Brunssum geplaatst maar bij het schutterslokaal. Na het officiële gedeelte bleef het nog enkele uurtjes onrustig en gezellig.