Nol Lammeretz Orde 2020

Ter herinnering aan Generaal Nol Lammeretz, overleden op 31 januari 1977, werd in 1978 de Nol Lammeretz orde ingesteld voor die leden die zich verdienstelijk voor Stadsschutterij St. Sebastianus hebben gemaakt.
Om de waarde van de medaille te behouden is er besloten om vanaf 2000 om deze orde om de 5 jaar uit te reiken.
De orde is inmiddels 25 keer uitgereikt, vandaag voor de 26e keer.

De persoon die deze orde vandaag ontvangt heeft zijn sporen binnen de schutterij al ruimschoots verdiend. Hij komt uit een echte schuttersfamilie en is inmiddels meer dan 40 jaar lid van de schutterij.
Bij de organisatie van onze eigen schuttersfeesten was deze man de hele week te vinden op de schuttersweide. Overal waar geholpen moest worden was hij. Hij heeft verschillende functies bekleed binnen de schutterij: is begonnen als bordjesdrager, vervolgens ging hij naar de drumband. Daarna werd hij geweerdrager en uiteindelijk officier.
Als de vaandeldrager afwezig was nam hij het vaandel, als de commandant afwezig was nam hij dat ook zonder problemen over.
Dat gaf een goed gevoel dus is hij de cursus gaan volgen. Uiteindelijk is hij de commandantencursus gaan volgens en heeft hij zijn diploma behaald Hij is ook bij de schietploeg. Is buksmeester geworden en al jaren vaste waarde in het A-zestal. Vorig jaar bij de laatste 20 geëindigd op het OLS.
Hij is afgelopen jaar voor de 2e keer koning geworden.

De Nol Lammeretz Orde 2020 is natuurlijk voor: Spencer Kwakkelaar